Profile picture for user Anca Tache
Trimis de Anca Tache la Mie, 10/20/2021 - 19:57
  • Sursa foto: pixabay.com

Toți elevii și preșcolarii intră în vacanță de luni. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, după întâlnirea cu mai mulți miniștri, avută pe fondul crizei din sănătate.

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri - n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni“, a declarat Iohannis. 

Anul școlar prevede, în perioada 25-31 octombrie, vacanță pentru preșcolari și școlarii mici.

Ministrul Educației  a spus că preferă varianta vacanței școlii online.

 „Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micsora durata primului semestru, în loc de intrare în online le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”, a declarat  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sursa: Digi24.